Utbildning

Quadfoto utbildar

Privatpersoner

Företag

MYNDIGHETER

Frågor Eller Funderingar?

Vi ser fram emot att höra från dig. Fyll i kontaktformuläret längre ned på sidan eller kontakta oss via telefon eller e-post för att ta reda på mer om våra tjänser.

Telefon: +4631-740 13 00
E-post: info@quadfoto.se

UAS-utbildning

QuadFoto erbjuder konkurrenskraftig UAS-utbildning landet runt, med fokus på säkerhet och praktisk flygträning. Efter mångårig erfarenhet av skarp flygning vet vi vad som fungerar och vad som inte är lika bra. Så fort man lyfter med en drönare räknas denna som ett luftfartyg. Därför är det av allra största vikt att man vet vad man gör innan man går in i svenskt luftrum.

Vi har en mycket god erfarenhet av utbildning gentemot företag, myndigheter och privatpersoner och har utbildat på flera platser i landet. Vi har även utbildat kommersiella flygplans- och helikopterpiloter, då dessa vill använda sig av UAS-system som ett komplement till sin ordinarie flygning.

Vad ingår i kursen?

HELDAG: 08:00 och avslutas cirka 16:00.
 

 • Vi går igenom de lagar och regler som gäller för drönarverksamhet samt flygsäkerhetsanalys.
 • Vi arbetar mycket med konsekvenstänkande och hur allmänheten reagerar på drönare, men också med bedömning av risker för att förhindra skada på personer och egendom. 
 • Vi lägger också stor vikt vid begreppet skyddsobjekt och går in på vad skyddslagen säger om intrång i ett skyddsklassat område. Framförallt lär vi ut hur man undviker en sådan situation med en drönare.
 • Vi kommer även att tillsammans flyga i vår UAS-simulator och sedan reflektera gemensamt över de beslut som tas för att senare under dagen, om vädret tillåter, flyga skarpt.
 • I utbildningen ingår även nödvändig maskinhantering, grundläggande tekniska delar och olika flygtekniker.
 • Varje deltagare får eftertraktat DIPLOM med innehållsförteckning skickat till sig.

Var hålls kurserna?

ALTERNATIV 1

Kursalternativ 1

Kursen hålls i vår utbildningslokal belägen ute vid Askimsviken, söder om Göteborg. Med vår samarbetspartner Ag Catering får ni förstaklassig vy ut över havet där vi dessutom efteråt bedriver den praktiska övningen. I vårt kurspaket ingår det förutom utbildningen:

  ALTERNATIV 2

  Kursalternativ 2

  Är ni ett större sällskap som kommer långväga ifrån, bedriver vi vår utbildning 15 minuter öst om Landvetters flygplats vid Hjortviken Konferens i Hindås. Här kan ni övernatta och sedan hålls kursen följande dag i ett av konferensrummen i samma byggnad. Den praktiska övningen sker, om vädret tillåter, på konferenscentrets gräsmatta utanför.

  I vårt kurspaket ingår det förutom utbildningen:

  • Förmiddagskaffe med fralla
  • Lunch bestående av en sill -och salladsbuffé. Två varmrätter, en soppa.
  Mineralvatten/lättöl, kaffe.
  • Eftermiddagskaffe med kakbuffé
  I kurslokalen under hela dagen finns där även vatten, frukt och godis

  OBS! Meddela oss vid eventuella allergier.

  ALTERNATIV 3

  Kursalternativ 3

  Vi kommer till er istället. Vi utbildar i era lokaler och bedriver den praktiska flygningen i ert närområde ifall möjlighet finns. Lunch (ingår) anordnas vid något närliggande matställe.

  KURSPRIS:
  7000 kr inkl. moms per person.

  Vid resor till annan ort står kunden för reseutgifter samt boende. 45 kr per mil för privatpersoner och 36 kr per mil exkl. moms för företag vid användandet av bil.

  Kontakta oss direkt

  Vi ser fram emot att höra från dig. Fyll i kontaktformuläret eller kontakta oss via telefon eller e-post för att ta reda på mer om våra tjänser.

  Telefon: +4631-740 13 00
  E-post: info@quadfoto.se