Utbildning

Quadfoto utbildar

Myndigheter

Företag

PRIVATPERSONER

Frågor Eller Funderingar?

COVID 19 På grund av coronakrisen utbildar vi idag mycket mindre grupper än förr. Tack för förståelsen.

Vi ser fram emot att höra från dig. Fyll i kontaktformuläret längre ned på sidan eller kontakta oss via telefon eller e-post för att ta reda på mer om våra tjänser.

Telefon: +4631-740 13 00
E-post: info@quadfoto.se

vI ÄR din UTBILDNINGSpartner INOM SVENSK UAS-VERKSAMHET

QuadFoto erbjuder konkurrenskraftig UAS-utbildning landet runt, med fokus på säkerhet och praktisk flygträning. Våra utbildningar är anpassade enligt Transportstyrelsens krav rörande framförandet av UAS-system inom EU. Vi erbjuder utbildning inom den öppna kategorin A1-A2-A3 samt praktisk utbildning.

Vi har mycket stor erfarenhet av utbildning mot företag, myndigheter och privatpersoner och har utbildat på flera platser i landet. Vi har varit utbildningskonsult åt delar av räddningstjänsten, och deltagit som UAS-konsult i den norsk/svenska polisupphandlingen av UAS 2019. Vi har även hjälpt svenska bevakningsföretag, kommuner och större företag med drönarfrågor.  

våra utbildningsalternativ

instruktörsledd drönarutbildning online

 

Välkommen på drönarutbildning ONLINE 

QuadFoto har i dagsläget utbildat en stor mängd piloter online. Med vår utbildning blir man teoretiskt utbildad inom hela den öppna kategorin: A1 – A2 – A3.

Utbildningen omfattar bland annat de krav Transportstyrelsen ställer på en fjärrpilot rörande luftfartsregler och säkerhetstänkande. Vi som utbildningsaktör lägger också stor tyngd på allmänhetens reaktioner, skyddsobjekt och andra viktiga delar som vi anser är väsentliga inom drönarflygning.

Utbildningen online börjar kl. 08:00 och avslutas runt 17:00. Utbildningsdagen är instruktörsledd på distans.

VIKTIGT! Onlinekursen kan ej erbjuda praktisk flygning i simulator samt utomhus. Därför är det viktigt för dig som pilot att själv genomgå praktisk självutbildning enligt Transportstyrelsens krav, eller boka in dig på en helpraktisk utbildningsdag hos oss. Kursens utbildningsmaterial får du skickat till dig på e-post efter kursens avslut jämte andra nyttiga dokument som rör drönarverksamheten.

Vi önskar er varmt välkomna och lycka till på er utbildning. 

Länk inför dagen skickas ut till samtliga kursdeltagare, som är inbokade för det aktuella tillfället.

 

 MAXANTAL: 100 stycken

KURSKRAVÅlder: 16 år. Svenska i tal och skrift samt engelsk förståelse.

PRIS: 700kr inklusive moms per person

För denna utbildning gäller förskottsbetalning så din plats kan säkras upp. Blir du sjuk vid aktuella kursdatumet får du automatiskt plats vid nästkommande utbildningsdatum upp till ett år framåt. 

praktisk flygutbildning heldag

För att bli en säker och trygg fjärrpilot krävs att man är säker och tränad i det praktiska handhavandet. Den kunskap piloten besitter i det teoretiska spelar ingen roll om det praktiska fallerar. Vi har tagit fram en heldag praktisk utbildning särskilt anpassad för företag och privatpersoner som vill lära sig från grunden hur det är att flyga drönarsystem. För oss betyder säkerheten allt – och när dagen är slut kommer ni att känna precis som vi. 

Vårat mål med kursen är att eleven skall förstå hur fort saker och ting kan gå fel. Och hur man som fjärrpilot både kan undvika potentiella faror och hot inom luftfarten med olika typer utav flygtekniker, men också genom god flygsäkerhetsplanering och mycket annat. Vi kommer försätta eleven i svåra och stressiga förhållanden simulatormässigt. Detta så att man aldrig skall behöva komma till en sådan punkt under skarp flygning. De elever som vill får också prova på att flyga med värmekamera under utbildningsdagen. 

Denna kursen är lämpad för ALLA som flyger drönare. Inom alla sektorer och till privatpersonen.

förmiddagen: 

På förmiddagen går vi igenom lite grundläggande teori viktig inför det praktiska handhavandet. Sedan ger vi oss på simulatorträning och rutiner som vi vill skall sitta vid det skarpa flygandet. Vi tränar även flygning i kraftigare vindar både med och utan stabilisering, och givetvis då i simulatormiljö. Den “fria flygningen” är viktig att nöta in då känslan för själva flygkontrollen och dess styrning är väsentlig inför all skarp flygning utomhus. 

PRAKTIK UTOMHUS

På eftermiddagen kommer vi flyga med 3 olika drönarsystem. Vi kommer även öva på olika typer av flyglägen samt känna på hur UAS-systemen beter sig beroende på vikt och prestanda. All utomhusflygning sker under noga övervakning av instruktör. Säkerhets -och ordningsregler upprättas alltid på våra praktiska utbildningar då man inte vill att något form av flygincident skall äga rum. Vi tar flygsäkerheten på största allvar och alla deltagare skall komma hem oskadda.  

GENOMGÅNG OCH AVSLUT

Sista timmen av utbildningen har vi genomgång och pratar om hur dagen har varit. Vi besvarar frågor från våra deltagare och rätar ut eventuella frågetecken och därefter avslutar vi den praktiska utbildningsdagen. Varje deltagare får givetvis utbildningsbevis efter genomförd praktisk utbildning. 

 

VÅRAT UPPLÄGG:

Vi bedriver vår utbildning 15 minuter öst om Landvetters flygplats vid Hjortviken Konferens i Hindås. Kommer ni långväga ifrån, kan ni övernatta här i anslutning till kurslokalen. Om denna plats av förmodan inte skulle fungera vid det aktuella tillfället kommer kursen hållas på likvärdig plats.

KURSPLATS & MAXANTAL: 

  • Göteborg
  • MAX 2 personer per utbildningstillfälle

KURSKRAV: Ålder: 18 år. Svenska i tal och skrift samt engelsk förståelse.

KURSLÄNGD: 09:00 – 16:00

 

  • PRIS: 3000kr inklusive moms
AVANCERAD PRAKTISK UTBILDNING

 MER INFORMATION INOM KORT 

 

 

 

PAKETLÖSNING - samarbetspartner

Tillsammans med vår samarbetspartner Drönaruppdraget har vi skapat en unik lösning till ert företag, som vill utbilda ett stort antal piloter på ett mycket effektivt sätt. Tack vare Drönaruppdragets onlineutbildning kan ni sitta var som helst i Sverige och i lugn och ro ta in all teori i egen takt, för att sedan komma på praktisk utbildningsdag. Utbildningen är ej instruktörledd. 
 
Den praktiska dagen kommer att innefatta såväl simulatorträning inomhus som skarp praktisk flygning. Målet är att skapa ansvarstagande fjärrpiloter, som inser sina begränsningar både före, under och efter flygning, med ett utvecklat säkerhetstänkande. I kombination med den onlineutbildning som Drönaruppdraget levererar kommer denna kurs att vara optimal för den som i lugn och ro vill läsa in teorin.

Utbildningen är givetvis också öppen för privatpersoner som föredrar denna paketlösning. 

VÅRAT UPPLÄGG:

Vi bedriver vår den praktiska delen 15 minuter öst om Landvetters flygplats vid Hjortviken Konferens i Hindås. Är ni ett större sällskap som kommer långväga ifrån, kan ni övernatta här i anslutning till kurslokalen.

I vårt kurspaket ingår det förutom utbildningen:

  • Förmiddagsfika med fralla
  • Lunch bestående av färskt bröd & varmrätt
  • Mineralvatten/lättöl, kaffe.
  • Eftermiddagskaffe med kakbuffé

I kurslokalen under hela dagen finns där även vatten, frukt och godis

OBS! Meddela oss vid eventuella allergier

PRIS: enligt offert

INTRESSEANMÄLAN UTBILDNING

Vi ser fram emot att höra från dig. Fyll i kontaktformuläret eller kontakta oss via telefon eller e-post för att ta reda på mer om våra tjänser.

Telefon: +4631-740 13 00
E-post: info@quadfoto.se