Utbildning – För en säkrare luftfart

Quadfoto utbildar

Myndigheter

Företag

PRIVATPERSONER

Frågor Eller Funderingar?

Vi ser fram emot att höra från dig. Fyll i kontaktformuläret längre ned på sidan eller kontakta oss via telefon eller e-post för att ta reda på mer om våra tjänser.

Telefon: +4631-740 13 00
E-post: info@quadfoto.se

vI ÄR din UTBILDNINGSpartner INOM SVENSK UAS-VERKSAMHET

QuadFoto erbjuder konkurrenskraftig UAS-utbildning landet runt, med fokus på säkerhet och praktisk flygträning. Våra utbildningar är anpassade enligt Transportstyrelsens krav rörande framförandet av UAS-system inom EU. Vi erbjuder utbildning inom den öppna kategorin A1-A2-A3 samt praktisk utbildning.

Vi har mycket stor erfarenhet av utbildning mot företag, myndigheter och privatpersoner och har utbildat på flera platser i landet. Vi har varit utbildningskonsult åt delar av räddningstjänsten, och deltagit som UAS-konsult i den norsk/svenska polisupphandlingen av UAS 2019. Vi har även hjälpt svenska bevakningsföretag, kommuner och större företag med drönarfrågor.  

våra utbildningsalternativ INOM DEN ÖPPNA KATEGORIN

DRÖNARKORTSUTBILDNING

QuadFoto erbjuder KOMPLETT DRÖNARUTBILDNING för det nya regelverk som trädde i kraft 1 januari 2021. Med vår utbildning blir man utbildad inom hela den öppna kategorin; A1 – A2 – A3 under en heldag.  

Utbildningen omfattar bland annat de krav Transportstyrelsen ställer på en fjärrpilot rörande luftfartsregler och säkerhetstänkande. Vi går också in, utöver Transportstyrelsens krav och lägger större tyngd på allmänhetens reaktioner, skyddsobjekt och andra viktiga delar vi anser väsentliga inom drönarhanteringen.  

Denna utbildning är teoretiskt prioriterad. Men finns där tid och möjlighet kommer ni som deltagare få prova flyga drönare i vår simulator vi använder under vår praktiska utbildning. Samt om vädret även tillåter kanske vi hinner testa praktiskt på utsidan. 

VÅRAT UPPLÄGG: 

Vi bedriver denna utbildning söder om Göteborg ute vid Askimsviken. En unik plats med en fantastisk lokal tillsammans med vår konferenspartner AG Catering. Platsen är särskilt utvalt just för drönarflygning med stora ytor och möjlighet till att framföra systemen ut mot havet. 

Lunch ink. sallad, dricka och kaffe. Förmiddag -och eftermiddagsfika. 

KURSKRAV och KURSLÄNGD:

 • Ålder: 16 år.
 • Behärska svenska i tal och skrift
 • Engelsk förståelse
 • 08:30 – 17:00

  PRIS: 4500kr exklusive moms per person

  PRIVAT UTBILDNINGSDAG MED INSTRUKTÖR: 10.000kr exklusive moms

  praktisk flygutbildning heldag

  För att bli en säker och trygg fjärrpilot krävs att man är säker och tränad i det praktiska handhavandet. Den kunskap piloten besitter i det teoretiska spelar ingen roll om det praktiska fallerar. Vi har tagit fram en heldag praktisk utbildning särskilt anpassad för företag och privatpersoner som vill lära sig från grunden hur det är att flyga drönarsystem. För oss betyder säkerheten allt – och när dagen är slut kommer ni att känna precis som vi. 

  Vårat mål med kursen är att eleven skall förstå hur fort saker och ting kan gå fel. Och hur man som fjärrpilot både kan undvika potentiella faror och hot inom luftfarten med olika typer utav flygtekniker, men också genom god flygsäkerhetsplanering och mycket annat. Vi kommer försätta eleven i svåra och stressiga förhållanden simulatormässigt. Detta så att man aldrig skall behöva komma till en sådan punkt under skarp flygning. De elever som vill får också prova på att flyga med värmekamera under utbildningsdagen. 

  Denna kursen är lämpad för ALLA som flyger drönare. Inom alla sektorer och till privatpersonen.

  FÖRMIDDAGEN 

  På förmiddagen går vi igenom lite grundläggande teori viktig inför det praktiska handhavandet. Sedan ger vi oss på simulatorträning och rutiner som vi vill skall sitta vid det skarpa flygandet. Vi tränar även flygning i kraftigare vindar både med och utan stabilisering, och givetvis då i simulatormiljö. Den “fria flygningen” är viktig att nöta in då känslan för själva flygkontrollen och dess styrning är väsentlig inför all skarp flygning utomhus.

  PRAKTIK UTOMHUS

  På eftermiddagen kommer vi flyga med 3 olika drönarsystem. Vi kommer även öva på olika typer av flyglägen samt känna på hur UAS-systemen beter sig beroende på vikt och prestanda. All utomhusflygning sker under noga övervakning av instruktör. Säkerhets -och ordningsregler upprättas alltid på våra praktiska utbildningar då man inte vill att något form av flygincident skall äga rum. Vi tar flygsäkerheten på största allvar och alla deltagare skall komma hem oskadda.  

  GENOMGÅNG OCH AVSLUT

  Sista timmen av utbildningen har vi genomgång och pratar om hur dagen har varit. Vi besvarar frågor från våra deltagare och rätar ut eventuella frågetecken och därefter avslutar vi den praktiska utbildningsdagen. Varje deltagare får givetvis utbildningsbevis efter genomförd praktisk utbildning.  

  VÅRAT UPPLÄGG:

  Vi bedriver denna utbildning söder om Göteborg ute vid Askimsviken. En unik plats med en fantastisk lokal tillsammans med vår konferenspartner AG Catering. Platsen är särskilt utvalt just för drönarflygning med stora ytor och möjlighet till att framföra systemen ut mot havet. 

  Lunch ink. sallad, dricka och kaffe. Förmiddag -och eftermiddagsfika.

  KURSPLATS & MAXANTAL: 

  • Askimsviken, söder om Göteborg
  • MAX 2 personer per utbildningstillfälle

  KURSKRAV och KURSLÄNGD:

  • Ålder: 16 år.
  • Behärska svenska i tal och skrift
  • Engelsk förståelse
  • 09:00 – 16:00

  PRIS: 4500kr exklusive moms per person

  PRIVAT UTBILDNINGSDAG MED INSTRUKTÖR: 10.000kr exklusive moms

  UTbildning i mörkerflygning

  Mörkerutbildning – för ett säkrare handhavande   

  QuadFoto erbjuder denna väldigt speciella utbildning till er som flyger drönare när solen gått ner. Utbildningen vänder sig till alla som har ett behov av mörkerflygning, som t ex. myndigheter, kommuner och företag där verksamheten kräver sådan flygning, lantbrukare och även privatpersoner, som vill behärska att flyga säkert i mörker. 

  SÄKERHET – är det viktigaste vid framförandet av ett obemannat luftfartyg i mörker. Väl utvalda moment kommer att övas med drönare som har mörkerkapacitet. Även simulatorträning kommer att användas under utbildningen. Målet är att ge kursdeltagaren en god mental förberedelse, ett gott säkerhetstänkande och en stor förståelse för konsekvenserna om något går fel samt hur man kan undvika att hamna i en svår situation eller nödsituation med drönare. 

  KURSENS UPPLÄGG 

  • Askimsviken, söder om Göteborg
  • MAX 2 personer per utbildningstillfälle 
  • Dricka och lättare måltid ingår

  KURSKRAV och KURSLÄNGD: 

  • Inneha drönarkort utfärdat av Transportstyrelsen samt flertalet flygtimmar i grunden
  • Sommarhalvåret: 21:00 – 03:00 
  • Vinterhalvåret: 16:00 – 22:00

  PRIS: 10.000kr ex. moms

  INTRESSEANMÄLAN UTBILDNING

  Vi ser fram emot att höra från dig. Fyll i kontaktformuläret eller kontakta oss via telefon eller e-post för att ta reda på mer om våra tjänser.

  Telefon: +4631-740 13 00
  E-post: info@quadfoto.se