Utbildning

Quadfoto utbildar

Myndigheter

Företag

PRIVATPERSONER

Frågor Eller Funderingar?

Vi ser fram emot att höra från dig. Fyll i kontaktformuläret längre ned på sidan eller kontakta oss via telefon eller e-post för att ta reda på mer om våra tjänser.

Telefon: +4631-740 13 00
E-post: info@quadfoto.se

vI ÄR din UTBILDNINGSpartner INOM SVENSK UAS-VERKSAMHET

QuadFoto erbjuder konkurrenskraftig UAS-utbildning landet runt, med fokus på säkerhet och praktisk flygträning. Våra utbildningar är anpassade enligt Transportstyrelsens krav rörande framförandet av UAS-system inom EU. Vi erbjuder utbildning inom den öppna kategorin A1-A2-A3 samt praktisk utbildning.

Vi har mycket stor erfarenhet av utbildning mot företag, myndigheter och privatpersoner och har utbildat på flera platser i landet. Vi har varit utbildningskonsult åt delar av räddningstjänsten, och deltagit som UAS-konsult i den norsk/svenska polisupphandlingen av UAS 2019. Vi har även hjälpt svenska bevakningsföretag, kommuner och större företag med drönarfrågor.  

våra utbildningsalternativ

DRÖNARKORTSUTBILDNING A1-A3

QuadFoto erbjuder KOMPLETT DRÖNARUTBILDNING för det nya regelverk som trädde i kraft 1 januari 2021. Med vår utbildning blir man utbildad inom hela den öppna kategorin; A1 – A2 – A3 under en heldag.  

Utbildningen omfattar bland annat de krav Transportstyrelsen ställer på en fjärrpilot rörande luftfartsregler och säkerhetstänkande. Vi går också in, utöver Transportstyrelsens krav och lägger större tyngd på allmänhetens reaktioner, skyddsobjekt och andra viktiga delar vi anser väsentliga inom drönarhanteringen.  

Denna utbildning är teoretiskt prioriterad. Men finns där tid och möjlighet kommer ni som deltagare få prova flyga drönare i vår simulator vi använder under vår praktiska utbildning. Samt om vädret även tillåter kanske vi hinner testa praktiskt på utsidan. 

VÅRAT UPPLÄGG: 

Vi bedriver denna utbildning ute på Aeroseum vid Säve flygfält i Göteborg. Denna otroligt och mycket unika flygmiljö kommer ni som drönarelever få uppleva en historisk och häpnandesväckande plats. Vår utbildningslokal är i bergrummets konferenslokal. Under dagen ingår det följande: 

 Lunch ink. sallad, dricka och kaffe. Eftermiddag -och förmiddagsfika. 

KURSKRAV och KURSLÄNGD:

 • Ålder: 16 år.
 • Behärska svenska i tal och skrift
 • Engelsk förståelse
 • 09:15 – 17:00

  PRIS: 3500 kr exklusive moms per person

  PRIVAT UTBILDNINGSDAG MED INSTRUKTÖR: 10.000kr exklusive moms

  praktisk flygutbildning heldag

  För att bli en säker och trygg fjärrpilot krävs att man är säker och tränad i det praktiska handhavandet. Den kunskap piloten besitter i det teoretiska spelar ingen roll om det praktiska fallerar. Vi har tagit fram en heldag praktisk utbildning särskilt anpassad för företag och privatpersoner som vill lära sig från grunden hur det är att flyga drönarsystem. För oss betyder säkerheten allt – och när dagen är slut kommer ni att känna precis som vi. 

  Vårat mål med kursen är att eleven skall förstå hur fort saker och ting kan gå fel. Och hur man som fjärrpilot både kan undvika potentiella faror och hot inom luftfarten med olika typer utav flygtekniker, men också genom god flygsäkerhetsplanering och mycket annat. Vi kommer försätta eleven i svåra och stressiga förhållanden simulatormässigt. Detta så att man aldrig skall behöva komma till en sådan punkt under skarp flygning. De elever som vill får också prova på att flyga med värmekamera under utbildningsdagen. 

  Denna kursen är lämpad för ALLA som flyger drönare. Inom alla sektorer och till privatpersonen.

  förmiddagen: 

  På förmiddagen går vi igenom lite grundläggande teori viktig inför det praktiska handhavandet. Sedan ger vi oss på simulatorträning och rutiner som vi vill skall sitta vid det skarpa flygandet. Vi tränar även flygning i kraftigare vindar både med och utan stabilisering, och givetvis då i simulatormiljö. Den “fria flygningen” är viktig att nöta in då känslan för själva flygkontrollen och dess styrning är väsentlig inför all skarp flygning utomhus.

  PRAKTIK UTOMHUS

  På eftermiddagen kommer vi flyga med 3 olika drönarsystem. Vi kommer även öva på olika typer av flyglägen samt känna på hur UAS-systemen beter sig beroende på vikt och prestanda. All utomhusflygning sker under noga övervakning av instruktör. Säkerhets -och ordningsregler upprättas alltid på våra praktiska utbildningar då man inte vill att något form av flygincident skall äga rum. Vi tar flygsäkerheten på största allvar och alla deltagare skall komma hem oskadda.  

  GENOMGÅNG OCH AVSLUT

  Sista timmen av utbildningen har vi genomgång och pratar om hur dagen har varit. Vi besvarar frågor från våra deltagare och rätar ut eventuella frågetecken och därefter avslutar vi den praktiska utbildningsdagen. Varje deltagare får givetvis utbildningsbevis efter genomförd praktisk utbildning.  

  VÅRAT UPPLÄGG:

  Vi bedriver denna utbildning ute på Aeroseum vid Säve flygfält i Göteborg. Denna otroligt och mycket unika flygmiljö kommer ni som drönarelever få uppleva en historisk och häpnandesväckande plats. Vår utbildningslokal är i bergrummets konferenslokal. Under dagen ingår det följande: 

   Lunch ink. sallad, dricka och kaffe. Eftermiddag -och förmiddagsfika. 

  KURSPLATS & MAXANTAL: 

  • Utbildningslokalen Aeroseum, Säve flygplats
  • MAX 2 personer per utbildningstillfälle

  KURSKRAV och KURSLÄNGD:

  • Ålder: 16 år.
  • Behärska svenska i tal och skrift
  • Engelsk förståelse
  • 09:15 – 16:00

  PRIS: 3500kr exklusive moms per person

  PRIVAT UTBILDNINGSDAG MED INSTRUKTÖR: 10.000kr exklusive moms

  instruktörsledd drönarutbildning online

   

  Välkommen på drönarutbildning ONLINE 

  QuadFoto har i dagsläget utbildat en stor mängd piloter online. Med vår utbildning blir man teoretiskt utbildad inom hela den öppna kategorin: A1 – A2 – A3.

  Utbildningen omfattar bland annat de krav Transportstyrelsen ställer på en fjärrpilot rörande luftfartsregler och säkerhetstänkande. Vi som utbildningsaktör lägger också stor tyngd på allmänhetens reaktioner, skyddsobjekt och andra viktiga delar som vi anser är väsentliga inom drönarflygning.

  Utbildningen online börjar kl. 08:00 och avslutas runt 17:00. Utbildningsdagen är instruktörsledd på distans.

  VIKTIGT! Onlinekursen kan ej erbjuda praktisk flygning i simulator samt utomhus. Därför är det viktigt för dig som pilot att själv genomgå praktisk självutbildning enligt Transportstyrelsens krav, eller boka in dig på en helpraktisk utbildningsdag hos oss. Kursens utbildningsmaterial får du skickat till dig på e-post efter kursens avslut jämte andra nyttiga dokument som rör drönarverksamheten.

  Vi önskar er varmt välkomna och lycka till på er utbildning. 

  Länk inför dagen skickas ut till samtliga kursdeltagare, som är inbokade för det aktuella tillfället.

   

  MAXANTAL: 100 stycken

  KURSKRAVÅlder: 16 år. Svenska i tal och skrift samt engelsk förståelse.

  PRIS: 700kr inklusive moms per person

  För denna utbildning gäller förskottsbetalning så din plats kan säkras upp. Blir du sjuk vid aktuella kursdatumet får du automatiskt plats vid nästkommande utbildningsdatum upp till ett år framåt. 

  PAKETLÖSNING - samarbetspartner

  Tillsammans med vår samarbetspartner Drönaruppdraget har vi skapat en unik lösning till ert företag, som vill utbilda ett stort antal piloter på ett mycket effektivt sätt. Tack vare Drönaruppdragets onlineutbildning kan ni sitta var som helst i Sverige och i lugn och ro ta in all teori i egen takt, för att sedan komma på praktisk utbildningsdag. Utbildningen är ej instruktörledd. 
   
  Den praktiska dagen kommer att innefatta såväl simulatorträning inomhus som skarp praktisk flygning. Målet är att skapa ansvarstagande fjärrpiloter, som inser sina begränsningar både före, under och efter flygning, med ett utvecklat säkerhetstänkande. I kombination med den onlineutbildning som Drönaruppdraget levererar kommer denna kurs att vara optimal för den som i lugn och ro vill läsa in teorin.

  Utbildningen är givetvis också öppen för privatpersoner som föredrar denna paketlösning. 

  VÅRAT UPPLÄGG:

  Ny utbildningsplats samt upplägg kommer inom kort. Fortsatt välkomna att boka er utbildningsplats.

  PRIS: enligt offert

  INTRESSEANMÄLAN UTBILDNING

  Vi ser fram emot att höra från dig. Fyll i kontaktformuläret eller kontakta oss via telefon eller e-post för att ta reda på mer om våra tjänser.

  Telefon: +4631-740 13 00
  E-post: info@quadfoto.se